
Ett stenkast från Nordstan i Göteborg på Östra Larmgatan 19 ligger den vegetariska restaurangen Andrum. Här kan du äta hemlagad lunchbuffé på vardagar för en relativt billig peng, 72:- Som lunchgäst plockar du från en salladsbuffé innehållande det vanliga (tråkiga) sallad, gurka, tomat, rivna morötter, vitkålssallad, majs, ananas, olika pasta och dressingar samt varmrätter och hembakat bröd. I dag var varmrätterna sojalasagne, en typ av ratatouille med bönor samt potatis och ris som tillbehör. Det fanns också tre goda bröd att välja mellan, basilika, morot eller focaccia. Jag hade förväntat mig så mycket mer av salladsbuffén.. det är ju ändå en vegetarisk restaurang! Varmrätterna var lite tråkiga i smaken men goda. Det jag alltid saknar när jag går på en vegetarisk restaurang och även här är proteinerna.. varför är det alltid så sparsamt med proteiner? Jag vill se nötter, ostar och mer bönor och linser i kombination med alla grönsaker! Som ny på restaurangen var det krångligt att veta hur man skulle gå tillväga pga otydliga instruktioner med små och stora tallrikar, soppa eller ingen soppa, en eller flera varmrätter och olika priser.. Som tur var fick vi hjälp av en äldre dam som var en erfaren "andrummare". Så tillslut fick vi vår mat! De tar inte kort vilket är ett stort minus! Lokalen är stor med två våningar så det finns gott om sittplatser trots lunchrusch. Inredningen är inget utöver det vanliga och någon service märker du aldrig av. Me like.. gott och hembakat basilikabröd :-) LL
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar